A magyar emberek megelégelték az Orbán Viktor elleni lejáratókampányt, megvédték hazájukat és a közös eredményeket. Kisszerű emberek kisszerű, kisstílű politizálása zajlik ellenzéki oldalon. Az ellenzéki média véleményterrort, ízlésdiktatúrát erőszakol az emberekre. Márki-Zay Péter elárulta a hazáját és a városát, mint száz éve Károlyi Mihály és a bolsevikok; Vásárhelyen az ügyeknek nincs gazdája – választás utáni nagyinterjút közölt a Promenád Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

– Történelmi részvétel mellett történelmi sikert aratott az április 8-i választáson a Fidesz-KDNP, mely sorozatban harmadszor tett szert kétharmados parlamenti többségre. Az előzetes felmérések igen nagy szórást mutattak, a végeredmény pedig sokakat meglepett – leginkább a komoly részvétel miatt egészen a választás estéjéig kormányváltást vizionáló ellenzéki pártokat. Ön szerint mi történt pontosan?

– Az emberek fontosnak tartották, hogy megvédjék a hazájukat. Eljött a pillanat, hogy világos üzenetet küldjenek Európának, és Magyarország politikusainak. Ez mozgósította azokat, akik a Fideszre adták a voksukat. Minden magyar ember győzött április 8-án. Visszafelé sült el az Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben hónapok óta tartó intenzív nemzetközi és hazai lejáratókampány. A választópolgárok megelégelték a gyűlölködést. A választókerületem mind a tizenkilenc településén egyértelmű, hogy az emberek nem akarnak bevándorlást, bevándorlókat. Ezeken a településeken sokat számított a Fidesz segítsége is. Hosszú idő után az emberek végre azt érezték, törődnek velük, segítenek a nehézségeiken, meghallgatják őket. Harminc-negyven év után épültek ismét utak, járdák, orvosi rendelők, gyógyszertárak, közösségi házak. Látták, hogy igenis van eredménye a közös munkának, és megéri bizalmat szavazni a Fidesznek. Érezték azt is, hogy a személyes életükben is van veszíteni való, ezért megvédték a hazájukat és a közös eredményeinket. Nem hagyták káoszba süllyedni az országot.

– Mit szól ahhoz, hogy több ellenzéki párt is választási csalást emleget, és szombatra tüntetést is szerveznek a fővárosba?

– A választási eredmény megkérdőjelezhetetlen, ekkora legitimációnál nincs miről beszélni. Visszataszító és szánalmas az ellenzék viselkedése. A cirkusz helyett egyetlen mondatot kellene mondaniuk: gratulálnak, és sok sikert kívánnak a győztesnek. Pontosan azért maradtak ismét alul, mert nincs meg bennük a választói bizalomhoz szükséges nagyvonalúság és korrektség. Kisszerű emberek kisszerű politikája.

Erre a linkre kattintva a teljes interjút elolvashatják.