Szili Katalin szerint akkor lesz valódi baloldali párt Magyarországon, ha azt Orbán Viktor szervezi meg. Nemzeti elveket valló, keresztény baloldalra lenne szükség – mondta.
 

Fotó: Echo TV (képernyőkép, archív)
Képernyőfotó: echotv.hu


Képernyőfotó: echotv.hu

A jelenlegi baloldalon azonban nem a nemzeti érdek az első – tette hozzá.

„Vissza kellene térni a népi, nemzeti gyökerekhez, amelyeket sosem próbált még ki a baloldal, mert az elmúlt 25 évben mindig fontosabb volt a balliberális attitűd” – emelte ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az Echo TV Napi aktuális című műsorában.

Több fővárosi kerületben és településen is időközi választást kell tartani, mert az eddigi polgármestert országgyűlési képviselővé választották. Konstruktívnak értékelték az ellenzéki pártok képviselői a megbeszélést, amelyen az időközi választásokon történő indulásuk összehangolásáról egyeztettek.

Szili Katalin szerint azonban tévedés azt gondolni, hogy mindent mindennel össze lehet adni. Nem igaz önmagában az a teória, hogy ha sokan mennek el szavazni, az mindenképpen ellenzéki győzelmet hoz – tette hozzá.

Ha egy párt nem tudja megmutatni a saját karakterét, akkor a választók nem fogják tudni, mit szeretne az adott párt. Ezt a karaktert viszont senki sem fogja tudni megmutatni, ha egy masszába önti be a saját jelöltjeit – emelte ki Szili Katalin.

(echotv.hu)

A teljes beszélgetés: