Idén intézményenként 15 millió forintos uniós pályázati támogatást nyert akadálymentesítésre Rákosmente Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv KMOP-4.5.3-2009 „Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)„ című felhíváson négy intézmény komplex akadálymentesítésére. Rákosmente az elnyert összeget két óvoda és két bölcsőde akadálymentesítésére fordította.

A Csillagszem Óvoda akadálymentesítésének összköltsége 17 millió forint. Az európai uniós támogatás a költségek 88%-át fedezi, a fennmaradó 2 millió forintot a kerület önerőből finanszírozza.

A beruházásnak köszönhetően a teljes épület akadálymentessé vált a fogyatékossággal élők számára. Az épület megközelítését az akadálymentes parkolóhely kialakítása és a főbejárathoz vezető járda új burkolata teszi lehetővé. A belső közlekedést az új kontrasztos szegéllyel ellátott padlóburkolat, az aszimmetrikus szárnyakkal, kontrasztos keretezéssel és jelzéssel ellátott új, akadálymentes ajtók könnyítik meg. Az épületben 1 új akadálymentes WC került kialakításra. A látássérültek és vakok számára a bejáratnál és az intézményben elhelyezett kétoldalas piktogramos illetve Braille-írással ellátott funkciójelző táblák segítik az eligazodást. A hallássérültek részére egy db mobil indukciós hurok került beszerzésre.

Az akadálymentesítő beruházás átadása a Csillagszem Óvoda német nemzetiségi csoportjának ünnepélyes tanévnyitója is egyben.

Az önkormányzat 2010. augusztusig összesen 74 millió forintot fordít 5 intézmény (3 bölcsőde és 2 óvoda) akadálymentesítésre, amelyből több mint 60 millió forint európai uniós támogatás. Rákosmente Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít beruházásai során az általa fenntartott intézmények akadálymentesítésére, amelynek eredményeként Budapesten egyedülálló módon 2 év alatt 8 intézmény akadálymentesítését végezte el.

2006. október 1. óta a budapesti kerületek közül a legtöbb hazai és az uniós pályázati forrást Budapest Főváros XVII. kerülete nyerte, közel 4 milliárd forintot.