A Mindennapok Női Szemmel Egyesület online petíciót indít annak érdekében, hogy Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere távozzon a közéletből – közölte Király Nóra, az egyesület alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Király Nóra a Jobbik XI. kerületi irodája előtt újságíróknak a kezdeményezést azzal indokolta: múlt héten derült ki, hogy Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, a Jobbik alelnöke „minősíthetetlen stílusban, trágár kifejezéseket használva alázta és gyalázta első beosztottját”.

Hozzátette: ezt mélységesen elítélik, ezért az egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke léptesse ki Janiczak Dávidot a Jobbikból, mondassa le a polgármesterségről és léptesse vissza mindenfajta közéleti szerepléstől.   

Hangsúlyozta: nem mentség, hogy Janiczak Dávid minősíthetetlen kijelentései magánbeszélgetésben hangzottak el, hiszen egy közéleti szereplőnek a magánéletben is példát kell mutatnia.

Király Nóra azt mondta, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület egy hónapja már indított egy online petíciót Juhász Péter Együtt-elnök „nőverési ügyében”, ami sikeres volt, hiszen több mint ötezren írták alá, és Juhász Péter azóta bejelentette, hogy visszalép a képviselő-jelöltségtől.

A petíciót IDE kattintva írhatják alá Önök is. 

MTI, demokrata.hu