A baloldal és a Jobbik nászát nemvárt segítők készítik elő, Marcaliban éppen a helyi MSZP egykori erős embere, Kollmann Gergely – írja a PestiSrácok.hu.
 


Fotók: valasztas.hu, MTI, illusztráció, szerk.

Kollmann nem csupán aktivizálta magát az elmúlt időszakban, de egyenesen nyílt levélben szólította fel az MSZP-P jelöltjét, Mészáros Géza Józsefet, hogy lépjen vissza Steinmetz Ádám, a Jobbik jelöltjének javára.

Kollmann ráadásul baloldali hangként felkéredzkedett Steinmetz szórólapjára is, miközben a helyi MSZP igyekszik elhatárolódni az egykori elvtárstól.

Az már csak hab a tortán, hogy az LMP-s Sallai R. Benedek egy képen szerepel Lukács László György jobbikos jelölttel. Állítólag csak ketten maradtak a Nagykunságban – áll a cikkben.

A felszólítás már csak azért is pikáns, mivel Mészáros a Publicus Intézet közvélemény-kutatása szerint az esélyes baloldali indulók között szerepel. Nem meglepő módon az MSZP marcali alapszervezete élesen, és meglepően önkritikusan reagált az ex-szoci Kollmann javaslatára, mint írják, „a Magyar Szocialista Párt, a magyar baloldal 21. századi története kormányzati vagy ellenzéki pozícióban egyaránt, az elvtelen kompromisszumokról, belső puccsokról szólt. Ez a politikai teljesítmény eredményezte politikai közösségünk szétesését, társadalmi befolyásunk csökkenését, a jobboldal elsöprő választási győzelmeit. Ennek a folyamatnak szocialista politikusként Ön is részese, haszonélvezője volt több elvtársával együtt, akik most vérszagot érezve reaktiválják magukat más politikai erők oldalán”.

Erre a linkre kattintva a teljes cikket elolvashatják a Pesti Srácok honlapján.