A városi Fidesz-frakció csütörtöki sajtótájékoztatóján is megjelentek azok a magukat hol újságíróknak, hol fideszes aktivistáknak kiadó fiatalemberek, akik a győri képviselők szerint álnéven akartak adatokat gyűjteni tőlük.

– Odáig jutunk el, hogy a Fidelitas tagokat, a szervezet elnökét, de rajtam kívül az alelnökét is felhívják, és különböző információkat próbálnak kiszedni belőle, ráadásul mindezt úgy, hogy a Hír TV Célpont című műsorára hivatkoznak – nyilatkozta Radnóti Ákos, a Fidelitas győri szervezetének elnöke.

A városstratégiai bizottság elnökétől az ismeretlen érdeklődők személyes adatokat kérdeztek. Azt mondták neki, hogy a Fidesz-irodából hívják.

– Kezdem megérteni az ötvenes éveket, amelyről a szüleimtől hallottam, hogy milyen érzés volt a Rákosi-rendszerben, amikor lehallgatások tömkelege történt Magyarországon. Velem 56 éves koromban történik meg, hogy egy olyan telefont kaptok, aminek a túlsó végén nem az van, aki bemutatkozik – mondta Gangl András, a városstratégiai bizottság fideszes elnöke.

A győri Fidesz-frakció szóvivője szerint feltételezhető, hogy hamis, lejárató hang- és videóanyagot akarnak összevágni azok, akik telefonon tettek fel provokatív kérdéseket a képviselőknek.

– Azonnali hatállyal felszólítjuk az MSZP-t, hogy határolódjon el ettől a lejárató módszertől, ezenkívül természetesen a nyolc képviselőtársam nevében a mai napon a győri rendőrkapitányságon megtesszük a büntető feljelentést – mondta a hírTV-nek a győri Fidesz-frakció szóvivője, Borsi Róbert.

Borsi szerint Szombathelyen ugyanilyen módon készítettek a szocialisták megbízásából hamis anyagokat a fideszesekről, amit aztán fel is tettek az internetre. A szóvivő úgy véli, a provokáció célja az, hogy a Fidesz elnöki stábjának vezetője, a győri önkormányzati képviselő Szijjártó Péter körül próbáljanak további műbalhét szítani.

(hírTV)