Rekordszámú, több mint 130 ezer lakás-mellékvízmérő jár le idén a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén. Mivel ezek a 8 évre hitelesített mérők a fogyasztók tulajdonában vannak, ezért cseréjükről is nekik kell gondoskodniuk. Ennek legegyszerűbb módja, ha a munkát a társaság valamely szerződött partnerétől rendelik meg, hiszen ők a mellékmérő cseréjének teljes munkafolyamatát elvégzik, beleértve az üzembe helyezést (plombálást) is.

Hirdetés

Nemrég azonban a társaság tudomására jutott, hogy – a fogyasztókat megtévesztve – egy vele nem szerződött vállalkozó a Fővárosi Vízművek minősített partnereként hirdette magát, miközben nem tájékoztatta a megrendelőket a cserefolyamat teljes költségéről. Így arról, hogy a mérőcserét követő plombálást már a Fővárosi Vízművektől külön kell megrendelni, amelynek díja ebben az esetben az ügyfelet terheli.

A visszaélések és váratlan többletköltségek elkerülése érdekében ezért a társaság felhívja a figyelmet, hogy a mellékmérők cseréjének lehetőségei:
    –    A társasággal szerződött partnerek végzik el a mellékmérő cseréjének teljes munkafolyamatát, beleértve az üzembe helyezést is.
    –    A szabad kapacitások függvényében a Fővárosi Vízművek saját szakemberei végzik el a teljes mérőcserét.
    –    A mérőt egy független vízszerelő, esetleg maga a felhasználó cseréli ki. Fontos azonban: ebben az esetben a kötelező plombálást külön meg kell rendelni a Fővárosi Vízművektől. Ilyenkor a műszaki átvételnek külön díja van, amit a társaság vagy megbízottja számláz ki az ügyfélnek.

A Fővárosi Vízművek ezért arra kéri ügyfeleit: ha egy szakember a társaság szerződött partnereként hirdeti magát, győződjenek meg róla, valóban szerepel-e minősített vállalkozóinak listáján. Ez ezen a linken könnyen ellenőrizhető: https://vizmuvek.hu/hu/kezdolap/ugyintezes/meroallas-merocsere/szerzodott-partnerek

Korábban írtuk

Fontos emellett azt is tudni, hogy az idén lejáró mellékvízmérők 2024. december 31-ig hitelesek. Ahogy közeledik az év vége, úgy fogynak egyre gyorsabban a társaság és szerződött partnerei szabad időpontjai. Ezért a Fővárosi Vízművek arra biztatja fogyasztóit, mielőbb gondoskodjanak a mérőcseréről, hogy arra egészen biztosan még az idei évben sor kerüljön!