Fotó: Echo TV, képernyőkép

A tervezett alkotmánymódosítás a 2016-os erkölcsi teljesítése, de ezzel együtt Stop Soros elnevezésű törvénycsomag is benyújtásra kerül – mondta az Echo TV-ben Bakondi György.

A kétharmados választási győzelem után a Fidesz-KDNP abban a helyzetben van, hogy végig fogja vinni a migrációellenes alkotmánymódosítást, ezen kívül a Stop Soros elnevezésű törvényjavaslat is az Országgyűlés elé kerül. Egyebek között erről is beszélt Bakondi György miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója az Echo TV Napi aktuális pénteki adásában

Bakodni György az ECHO Televízióban leszögezte: az illegális migrációt nem szervezni, hanem megállítani kell, éppen ezért határozottan nemzetbiztonsági kérdésről van szó. 

Meg kell oldani a korlátozást azon vonatkozásban, akik az illegális, jogellenes, tömeges beáramlást akármilyen finanszírozásból, akármilyen politikai megfontolásból érkezve befolyásolni akarnak politikai folyamatokat – jelentette ki a nemzetbiztonsági főtanácsadó. 

A tervezett alkotmánymódosítás a 2016-os erkölcsi teljesítése, de ezzel együtt Stop Soros elnevezésű törvénycsomag is benyújtásra kerül – tette hozzá. Felhívta rá a figyelmet, hogy a Stop Soros pontosan azokat szabályokat tartalmazza, hogy átláthatóvá váljanak a nemzetbiztonságot befolyásolni akaró, külföldi utasításokat követő civil szervezetek. Az a cél, hogy a meglegyenek azok a megfelelő biztonsági garanciái a magyar lakosságnak, amelyek később az Európai Unió bármi fajta jogalkotási lépését is ellehetetlenítik. 

A teljes beszélgetés: 

(Echo TV)