A Magyar Nemzet beszámolója szerint Leel-Őssy Gábor egyébként idén augusztusban lemondott a Demokratikus Koalícióban betöltött választókerületi elnöki tisztségéről. Mint mondta, munkája miatt nem fér bele a feladat, de azt is elismerte, hogy előfordultak súrlódások a párton belül.

Hirdetés

Egymásnak estek a Békés megyei DK-sok

Elszaporodtak a hiénák, és már az oroszlán sem bír velük

-panaszolta el a Magyar Narancsnak egy belső forrás, Gyurcsány Ferenc tehetetlenségére utalva, majd kiemelte: a vezető testületeket ellepték a karrieristák, akiknek a jelenlegi pozíciójuk megtartása a legfontosabb.

Ez lett az őszödi beszédből, amelynek a valós jelentése, egyben a DK krédója mégiscsak az, hogy annál többről szól a politikacsinálás, mint hogy kapunk-e költségtérítést és néhány jól fizető posztot a megyei önkormányzatban. Tizenkét átkozottul nehéz évem van benne a pártban, nem hittem, hogy idejutunk

– fakadt ki a Narancsnak az állítólag régi motorosnak számító politikus. Ha kívülről ez nem is feltétlenül látszik,

Ha kívülről ez nem is feltétlenül látszik, Gyurcsány Ferenc a békésiek szerint egyre kevésbé ura a DK-n belüli folyamatoknak. Kasuba István a lapnak elmondta,

Korábban írtuk

Kasuba István a lapnak elmondta:

Itt csak az a két szó kopott el, amelyek a pártunk nevét adják. Nem vagy alig működik a belső demokrácia, felülről érkeznek a diktátumok, az alulról érkező kezdeményezéseket meg sem hallják.

Forrás: Magyar Nemzet