– Várjuk a toxikológia eredményét – mondta a neve elhallgatását kérő informátor a Blikknek.

A lap úgy tudja, vizsgálják azt is, hogy ha tudatmódosítót adott be magának, azt a gyilkosság vagy az öngyilkosság előtt tette. A toxikológus szerint az ügy szempontjából a leglényegesebb kérdés, hogy milyen anyagokat találtak az autóban.

– Ha valamilyen tudatmódosító, hallucinogén anyag került az elkövető szervezetébe, nem tartom valószínűnek, hogy a gyilkosság előtt injektálta vagy vette be, hiszen a rendőrség által megállapított távolságból ebben az állapotban bajosan adott volna le célzott lövéseket. Az már inkább elképzelhető, hogy az öngyilkosság előtt kábította el magát – fejtette ki Zacher Gábor főorvos.

A rendőrség egyelőre azt a verziót sem zárja ki, hogy az autóban csak az esetleges tűzharc során keletkező sérülések ellátására voltak gyógyszerek és segédeszközök. Ez is logikus lehet, hiszen a megtalált lőszermennyiség, a fegyverarzenál és a férfi kommandósöltözete mind arra utal, hogy komoly ellenállásra, nem pedig orvlövészetre készült Sz. Bálint.

Amint arról a Blikk beszámolt, múlt szerda éjjel egy óra körül Gamauf János főtörzsőrmester éppen egy Ford Fiestát igazoltatott, amikor a merénylő, a svájci-magyar kettős állampolgárságú Sz. Bálint egy gépfegyverrel tüzet nyitott rájuk. Az első két lövés a fiatal rendőrt érte koponyáján és a hátán, majd a szóródó lövések Németh Ádámot találták szíven, aki az igazoltatott autó hátsó ülésén ült. A mellette ülő barátját a vállán sebesítették meg a lövések. Ő tegnap elhagyhatta a veszprémi kórházat. Az elkövető ezután Felsőörsön élő nagymamája házával szemben, egy bozótos részen halántékon lőtte magát.

(Blikk)