A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint az alsóörsi lövöldözés helyszínén végzett szemle során egyértelműen bizonyítást nyert, hogy nem a meggyilkolt rendőr által ellenőrzött gépjárműből lőttek a főtörzsőrmesterre.

A gyilkosságok helyszínétől néhány kilométerre – állampolgári bejelentés alapján – egy elhagyott, sötét színű gépjármű mellett ismeretlen férfi holttestére bukkantak a rendőrök, akinek halálát lőfegyver okozta. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyvert találtak, köztük olyat, amely számításba jöhet a bűncselekmény elkövetésének eszközeként.

A helyszíni szemle adatai arra utalnak, hogy a férfi önkezével vetett véget életének.

A két eset közötti összefüggést – igazságügyi szakértők bevonásával – jelenleg is vizsgálják a nyomozók. Az elsődleges nyomozati cselekményeket követően a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja – olvasható az ORFK közleményében.

A sajtóban is megjelentek különböző értesülések. A veszprémi Napló Online úgy tudja, hogy a kocsin svájci rendszámtábla volt, a halotton pedig golyóálló-mellény és csuklya volt.

A Népszabadság úgy értesült, hogy a kocsiban jelentősebb fegyverarzenált fedeztek fel – így tudja a Tv2 és a hvg.hu is, amelynek információi szerint maroklőfegyvereket találtak a járműben, méghozzá egy holttest mellett.

(InfoRádió)