A debreceni iskolába küldött, Gyurcsány Ferenc által aláírt levél arra kéri a címzettet, hogy szavazzon a DK jelöltjére, aki az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás támogatását is bírja – írja a dehir.hu.


Képernyőfotó: dehir.hu

Az ügyben egy magánszemély tett bejelentést a választási bizottságnál. Pósán László fideszes országgyűlési képviselő szerint ezzel a Demokratikus Koalíció megsértette a választási törvényt. A politikus szerint a Gyurcsány Ferenc vezette párt tudatában volt annak, hogy milyen választókerületről van szó és hová küldi ezt a levelet, hiszen itt van jelöltjük. 

Azzal viszont, hogy iskola címére küldte a párt ezt a levelet, úgy néz ki, hogy a választási törvény hatályos paragrafusait megsértette – tette hozzá Pósán László.

A DK képviselőjelöltje elnézést kért és elismerte, hogy sérült a választási törvény. Varga Zoltán szerint ugyanakkor mindössze egy fatális véletlenről van szó. Azt mondta: egy céget bíztak meg telefonos interaktív kampánnyal, és oda küldenek kampánylevelet, ahol a programjukkal egyetértve megnyomják a megfelelő gombot a készüléken.

A magánszemély beadványáról a választási bizottság várhatóan csütörtökön hoz döntést.

(hirado.hu)