A bemutatott videón – amelyet egy járőrautó kamerája rögzített – az látható, hogy az Audi vezetője nagy sebességgel halad a forgalmas belvárosi utcákon, járművével lassítás nélkül áthajt több kereszteződésen, figyelmen kívül hagyja a tilos jelzéseket, nem ad elsőbbséget, többsávos úton szlalomozva kerülgeti a többi járművet, a záróvonalat átlépve áttér a menetirány szerinti bal oldalra, hirtelen fékezésre kényszeríti a vele szemben szabályosan közlekedőket.

Hirdetés

László Péter alezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta, hogy az eset február 9-én történt.

Tájékoztatása szerint kollégái azért kezdték – megkülönböztető hang- és fényjelzést használva – követni az autóst és próbálták megállítani a járművet, mert szemtanúi voltak annak, ahogy áthajtott egy piros lámpán.

Hozzátette: az ámokfutó autós a szabályokat tudatosan megszegve, sűrűn lakott forgalmas utcákon haladt, olyan helyen, ahol két általános iskola és egy gyógyszertár is volt a közelben. Láthatóan nem akart megállni a rendőri felszólításra, sőt egyre növelte a sebességét.

A járőrautó parancsnoka végül úgy döntött, hogy a közlekedők biztonsága érdekében felhagy a követéssel, közben rádión értesítette a központjukat.

Bercse László alezredes, a szombathelyi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a rendőrök néhány percen belül rátaláltak a keresett autóra, ami akkor már üres volt, viszont a sofőr siettében a járműben hagyta okmányait, így rövid időn belül elfogták.

Mint kiderült, a férfinak nem volt jogosítványa, hasonló bűncselekmény elkövetése miatt eltiltották a járművezetéstől, sőt „reintegrációs őrizet” alatt állt, nyomkövető volt a lábán. Az újabb büntetőeljárás eredményét már a büntetés-végrehajtási intézetben várhatja – fűzte hozzá az alezredes.

Korábban írtuk