Apáti Bence publicistával, balettművésszel készített interjút a Lokál. Az újság a jobboldalról, az értelmiség helyzetéről, a migrációról, a magyar ellenzék jövőjéről és a folyamatos fenyegetőzésekről kérdezte.

Apáti Bence a Lokál kérdésére elmondta: azért támogatja a jobboldalt, mert meggyőződése, hogy a jobboldalnak van igaza. Rengeteget vitatkozott, gyakorlatilag az egész színház, ahol dolgozott, liberális volt, és nagyon komoly hendikeppel indult, mert az ismerősei 10-15 évvel idősebbek voltak, ráadásul ők a rendszerváltás utáni SZDSZ-közeli Élet és Irodalommal, Magyar Naranccsal jöttek be és nagyon rutinosak vitáztak. Sokszor alulmaradt a vitákban, amiért egyedül volt.

A művész sokszor megkapja, hogy Orbán Viktor és Habony Árpád megvásárolta őt és a publicisztikáit. Alkalmanként akár több száz hozzászólást is kap arról, hogy eladta magát. A publicista elmondta: liberális „propagandisták” is ezzel támadják. Ezzel ellentétben a jobboldaliak szerinte nem gondolják azt, hogy a kormánykritikus gondolatokat megfogalmazó Alföldi Róbertet vagy Hajós Andrást megvásárolták.

Nap mint nap fenyegetnek akasztással. Egyszer egy internetes kommentelő azt írta az egyik cikkem alá, hogy „remélem, látod meghalni a gyerekeid”. Az szörnyű történet volt. Névvel, arccal írta.

Apáti Bencét érte már hátrányosan, hogy a jobboldal mellett politizál. Most a tizedét keresi annak, amit korábban – mondta. Sok Fidesz-szavazóval ellentétben viszont nyugodt volt április 8-án. Egész nap meg volt róla győződve, hogy ismét Orbán Viktor nyer.

Márki-Zay Péterből ugyanakkor messiást akarnak csinálni. Az álfüggetlen hódmezővásárhelyi polgármester elhitte, hogy a fantasztikus karizmája miatt nyert, holott az egész kampányát az ellenzéki média csinálta.

Az interjúban szóba került a Facebook cenzúrája is. „Nemrég engem szidalmaztak a kommentekben és odaírtam, hogy ne buzizzatok már” – mondta. Persze ő lett letiltva, mert használta a szót. „Előkerültek házmester csoportok, amelyek tagjai olvasgatják a kommenteket és, ha valami nem tetszik nekik, akkor jelentik. És az a borzalmas, hogy írok valamit és elkezdtek öncenzúrát alkalmazni, mert tudom hogy le fognak tiltani. Ez nem normális” – tette hozzá.

A teljes interjú a lokal.hu-n olvasható.

demokrata.hu