„A biztosító munkatársai a kárfelmérések során látták, milyen pusztítást végzett az árvíz az otthonokban. Ezért a munkájuk mellett előbb gyűjtést szerveztek, majd a biztosító pénzzel és eszközökkel is segítette az árvízi védekezést. Most pedig, az árhullám levonultával a gyerekek pihenéséről is gondoskodni kívánunk.” – mondta Habóczky Gabriella, a Generali biztosító ügyfélkapcsolati vezetője. „A gyerekek elmesélték például, hogy éjjel a tűzoltók ébresztették fel őket azzal, hogy azonnal el kell hagyniuk az otthonukat, és a játékmackón kívül mást nem vihettek magukkal a mentőcsónakba. Mások pedig éjjel-nappal rakták a homokzsákot a felnőttekkel együtt.” – tette hozzá.

Nem ez az egyetlen eszköz, amellyel a Generali segítséget nyújt az árvíz sújtotta településeken élőknek. A cég által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvány júniusban közel 5 millió forint értékben ajándékozott eszközöket az árvízkárok enyhítésére. Felsőzsolca és Edelény mentő- és helyreállítási munkálataihoz az alapítvány generátorokkal, szivattyúkkal, csónakmotorral felszerelt csónakokkal, életmentő mellényekkel, valamint a szivattyúk működtetéséhez felhasználható benzinkártyával járult hozzá. Ezt megelőzően a társaság 3 millió forintot biztosított Borsod-Abaúj-Zemplén megyének, és további 2 millió forintot adott Miskolc város önkormányzatának a károk enyhítésére.

Miután a helyszíni kárfelmérések és a kárrendezés során a biztosító munkatársai maguk is szembesültek a felsőzsolcai tragédiával, adománygyűjtési akcióba kezdtek. A károsultakkal folytatott beszélgetések során kiderítették, hogy mire van a legnagyobb szükségük. Így gyűlt össze az a 40 zsák ruha, 10 zsák játék, 2 nagy karton gyermekruha, 3 nagy doboz mese DVD és több doboznyi edény, amit aztán személyesen szállítottak a településre, és a felsőzsolcai Szent Miklós óvodának adományoztak.

A segítségnyújtáson felül a Generali természetesen továbbra is óriási erővel dolgozik azon, hogy a lehető leggyorsabban megtörténjen valamennyi kárrendezés. A több mint 60 ezer regisztrált bejelentésből származó becsült kárösszeg közel 9,5 milliárd forint. A biztosító a kárügyek több mint 70 százalékát már lezárta.