Fotó: MTI/Katona Tibor
Schmidt Ádám sportért felelõs államtitkár (b) és Király Gábor tulajdonos Király Sportlétesítmény több mint 4,2 milliárd forintos költségvetési forrásból megvalósult fejlesztéseinek átadásán 2023. június 2-án.
Hirdetés

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár az átadóünnepségen köszöntőjében hangsúlyozta: bár a magyar sport eredményességére nem lehet panasz, nem léphetnek előre az olyan modern, a mai kor igényeit minden téren kiszolgáló infrastruktúra nélkül, mint a Király Sportlétesítmény.

Szavai szerint egy ilyen létesítmény motivációt jelent a gyerekeknek, hogy az okostelefon helyett a sportot, a virtuális valóságot, az olyan közösségeket válasszák, mint amilyen a Király Sportegyesület, amelynek ma már több mint 250 tagja van.

„A sport kitartásra, tisztességre és alázatra nevel, a sport jobb emberré tesz” – mondta.

Schmidt Ádám kiemelte: az a tény, hogy a fejlesztések során nemcsak a sportra és a mozgásra, hanem a rehabilitációra is hangsúlyt fektettek, egy külön érték, amelyet a lehetőségekhez mérten mindig támogatni fog a sportirányítás.

Király Gábor 108-szoros válogatott futballkapus, a Király Sportlétesítmény tulajdonosa fotókkal prezentálva mutatta be a sportegyesületet, illetve annak a 20 évnek a történetét, amióta belevágtak a Király Sportlétesítmény építésébe, három ütemben történt fejlesztésébe, tíz évvel ezelőtt megalapítva a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskolát.

Köszönetet mondott a támogatásokért, és külön kitért arra, hogy 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök is megtekintette a fejlődő sportlétesítményt, támogatásáról biztosította elképzeléseiket.

Király Gábor felidézte azokat a felkészülési tornákat, amelyek első osztályú és NB II-es rendezvényeknek is helyt adtak, a Király Kupát, az egyesületük által szervezett edzőtáborokat.

László Győző (Éljen Szombathely), sportért felelős alpolgármester köszöntőjében kijelentette: Szombathely nem véletlenül a nemzet egyik sportvárosa, sportsikerei országosan is meghatározóak, igazi „sportlegendákkal” büszkélkedhetnek, akik közé tartozik Király Gábor is.

Az alpolgármester köszönetét fejezte ki azért a munkáért, amelyet Király Gábor és csapata az elmúlt két évtizedben Szombathely sportjáért és a szombathelyiekért tett.

Gadányi Károly, az MLSZ Vas vármegyei Igazgatóságának társadalmi elnöke példaértékűnek nevezte azt a szakmai munkát, utánpótlás-nevelést, amelyet az egyesület a fiatalok körében kifejt, és amely a Király Sportlétesítményben folyik.

Korábban írtuk