Irodalom kategóriában Csukás István író-költő, sport kategóriában Kiss László úszószakedző, népművészet és közművelődés kategóriában a Honvéd Együttes részesült az elismerésben. A képzőművészet kategória nyertese Kaján Kalász Tibor grafikus, karikaturista, a zeneművészet kategóriáé Fischer Iván karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar igazgatója lett. Építészet és építőművészet kategóriában Vadász György építész, tudomány kategóriában Kroó Norbert fizikus, oktatás és köznevelés kategóriában a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola, sajtó kategóriában Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter, színház- és filmművészet kategóriában Tordy Géza színművész, rendező kapta. A közönségdíjat Mága Zoltán hegedűművész vehette át.

Az elismerés történetében először életműdíjat is adományoztak, amelyet Kiss Imre, a Művészetek Palotája tavasszal leköszönt első vezérigazgatója kapott.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója – aki a közönségdíjasnak járó 50 ezer eurót magánvagyonából ajánlotta fel – az átadóünnepségen elmondta, a díj kilencéves története során száz magánszemély és vállalat csatlakozott az elismeréshez, így jött létre a Junior Prima és a Megyei Prima Díj is.

Csányi bejelentette: mivel Demján Sándor tíz évre szóló vállalása jövőre lejár, 2013-tól az OTP Bank vállalja a Prima Primissima Díj szponzorálását, Demján Sándor pedig átveszi a közönségdíj finanszírozását.