Hirdetés

Kérdéseket küldött a Magyar Nemzet munkatársa az A-Híd Zrt.-nek és az Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft.-nek, és arra kérték a két céget, hogy reagáljanak a Budai Gyula országgyűlési képviselő által tett feljelentésben megfogalmazott állításokra.

Az érintettek az erről szóló cikk megjelenéséig még nem reagáltak.

Nem véletlenül éppen ezt a két vállalkozást keresték az ügyben.

Először is fel kell idézni, hogy Budai Gyula azután fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához, hogy levelet kapott egy, a hídpénzbotrányra rálátó forrástól. Ebben a nyilvánosság számára ismeretlen személy leírta: a számlagyáras ügyvéd, Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál található biztonsági cég irodájába járt „elszámolni” a felvett készpénzzel.

Korábban írtuk

Vagyis az A-Híd Zrt. által a ex-ügyvédnek átutalt másfélmilliárd forint itt cserélhetett gazdát.

Budai Gyula szerint a biztonsági cég kapcsolatban áll a felújítást végző A-Híd Zrt.-vel. A képviselő megjegyezte, hogy levélíró úgy tudja: a hídpénzből jelentős összegek kerültek a fővárosi baloldalhoz.

A címadatok alapján a biztonsági cég nem lehet más, mint a Lövőház utca 7-9. szám alatt található Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft. A biztonsági vállalkozás egyik tulajdonosa Apáthy Zoltán Endre, az ő édesapja pedig nem más, mint Apáthy Endre, akinek a családi érdekeltségébe tartozik az A-Híd Zrt.

Vagyis

amennyiben igazak a bennfentes levélíró állításai, a Lánchíd-beruházásból „kimentett” pénzek az azt végző A-Híd tulajdonosi köréhez kerülhettek vissza. Onnan pedig a levélíró szerint a budapesti Városházán landoltak.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.