Takács Péter hozzátette, hogy a magyar forrásból finanszírozott kormányzati program támogatásával 32 budapesti szakrendelő újult meg. Úgy fogalmazott, hogy a program a kormányzati fejlesztések zászlóshajója.

Hirdetés

Elmondta, hogy a Covid-járvány időszakában kórházfelújítási programot is végrehajtott a kormány, ennek keretében 100 milliárd forintot költöttek 17 budapesti kórház mintegy háromszázezer négyzetméterének felújítására.

A számok jól mutatják, hogy a kormány nem engedte el a budapestiek kezét – hangsúlyozta az államtitkár. Kiemelte azt is, hogy az elmúlt három évtizedben nem volt példa ilyen mértékű egészségügyi beruházásra. A kormány számára fontos a budapesti egészségügy – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a jövőben, az orvostudomány fejlődése miatt a fekvőbeteg-ellátás irányából egyre inkább az ambuláns, egynapos sebészeti ellátás és a járóbeteg-szakellátás irányába terelődik a betegforgalom. Ezért a következő években a kormányzati fejlesztések homlokterében az alapellátás és a járóbeteg-szakellátás lesz – közölte. Megjegyezte, hogy a kormány célja, hogy fenntartható és jó minőségű szakellátási rendszer jöjjön létre.

Korábban írtuk

A most befejeződött, a III. kerületet érintő fejlesztésről elmondta, hogy egy 2018-as kormányhatározat eredményeként több részletben 3,15 milliárd forint támogatást kapott a városrész az egészségügyi fejlesztések megvalósítására.

Kiss László (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) Óbuda-Békásmegyer polgármestere kormányzati-kerületi kooperációnak nevezte a szakrendelő felújítását. Elmondta, hogy kormányzati támogatásból felújították az épület belső részeit, modernizálták a betegirányítási rendszert és jelentős eszközfejlesztés is történt. A kerület által biztosított forrásokból pedig az energiatakarékosabb működés érdekében napelemeket szereltek fel az épületre. A felújításoknak köszönhetően a szakrendelő látogatói jelentősen jobb ellátást kapnak – hangsúlyozta a polgármester.

Az eseményen részt vett Tordai Bence (Párbeszéd-Zöldek), a térség országgyűlési képviselője is.

(címlapkép: Tordai Bence, Facebook)