Az Együtt, amennyiben kormányra kerül, újraszabályozza és átláthatóvá teszi a szerencsejáték-piacot – jelentette ki Juhász Péter pártelnök pénteken a budapesti Las Vegas Casino Tropicana épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A párt elnöke azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy csütörtökön megalakult a Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által felügyelt Szeretcsejáték Felügyelet, amelynek élére, sajtóhírek szerint a Rogán Antallal is dolgozó Koszorús Lászlót nevezik ki.

Az Együtt szerint egy ilyen pozíciót szakmai alkalmasság és pályázat alapján kellene betölteni és ezt várnák el a Fidesz vezette kormánytól is – tette hozzá.

A sajtótájékoztató előtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közölte: nem Koszorús László lesz a felügyelet vezetője.   

Juhász Péter elmondta: egyértelműen látszik, hogy a Fidesz egy újabb iparágat kebelezett be.

Ez a folyamat 2012-ben kezdődött, amikor kitiltották a szerencsejátékkal foglalkozó cégeket a piacról, majd újraszabályozták azt, és Fidesz-közeli embereknek adták át a kaszinók koncessziós jogát – tette hozzá.

Hangsúlyozta: az Együtt felháborítónak tartja, hogy ma erősebb szabályozás vonatkozik bármelyik, a Nemzeti Adó- és Vámhivalhoz (NAV) bekötött kiskereskedelmi vállalkozásra, mint a kaszinókra.

Utóbbiak ugyanis nincsenek bekötve a NAV-hoz, vagyis az adóhatóság csak a tulajdonosok által közölt adatok alapján járhat el – mondta Juhász Péter.

MTI