Fotó: Echo TV

Akciódús hetet tudhat maga mögött a hazai ellenzék. Házelnöki pulpitus foglalás, sípolás, szirénázás, fütyülés az Országgyűlésben, majd a Parlamenten kívül rendbontás, gyújtogatás, székházfoglalási kísérlet. Megadja Gábor a Századvég vezető kutatója az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában azt mondta: ezek célja a botránykeltés. Erőszakot szerettek volna kiprovokálni annak érdekében, hogy utána azt lehessen mondani, itt hatalmas diktatúra van.

Fotó: Echo TV

Megadja Gábor az elmúlt időszak eseményeit úgy foglalta össze: a Monty Phyton, a Benny Hill show, a Mr. Bean és egy Adam Sandler film furcsa egyvelege. A liberális megmondók arra próbálnak rávenni minket, hogy próbáljuk meg ezt komolyan venni, de ezt nehéz. 

A Századvég vezető kutatója Kunhalmi Ágnes emlékezetes produkciójával kapcsolatban megjegyezte, érti már a dramaturgiát, de a kivitelezésen kicsit még csiszolni kell. 

Ezeknek a célja alapvetően a botránykeltés, azt akarták kiprovokálni, hogy velük szemben erőszakot alkalmazzanak, a tüntetőkkel szemben pedig a rendőrök, és akkor tele lehet kürtölni azzal a nyugati médiát, hogy itt mekkora diktatúra van és ellenzéki képviselőket vernek – jegyezte meg.

Azt hiszem ennek a székházfoglalásnak vége van, hiszen hajlandóak voltak kijönni a „villalakók”, nem várták meg míg mindenkit egyesével kiszavaznak, hanem együtt, kollektívan kijöttek – tette hozzá.

A teljes beszélgetés:

Echo TV