Az ellenzék 2010 óta sokadszorra lép bele ugyanabba a gereblyébe, ami ugyanúgy viselkedik, vagyis orrba vágja őket. Szerintem most is ez fog történni. A budapesti elitben él egy vágyálom, hogy történelmileg, kulturálisan és politikailag össze nem tartozó szavazócsoportokat egyesítsenek. Ez nem működött 2014-ben és 2018-ban sem, nem fog működni most sem – nyilatkozta a Demokratának Lánczi Tamás.

– A valóság az, hogy ezt a választást a Fidesz nagyon megnyerte, és azért nyerte meg, mert az egyetlen alternatíva, amelyik az emberek szerint vezetni tudja az országot, és jobb életet tud teremteni – tette hozzá címlapinterjúnkban a Századvég vezető elemzője.

Megduplázni a béreket

Sikert hozott az a már 2010-ben megfogalmazott kormányzati elhatározás, hogy szívesen látjuk a hozzáadott értéket termelő tőketulajdonosokat. Ellenben nem látjuk szívesen azokat, akik csak azért jönnek, hogy pénzt csináljanak nálunk, és a profitot kivigyék az országból – nyilatkozta a Demokratának Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Szerinte a következő tíz évben meg kellene duplázni a reálbéreket, mert a cégek csak így, a képzett munkaerő megtartásával tudják javítani versenyképességünket.

Két iksz a felzárkóztatásra

Balliberális oldalról az április 8-i országgyűlési választások előtt és után is többször hallhattuk, hogy a hazai cigányság többsége azért támogatja a Fidesz–KDNP-pártszövetséget, mert hatott rájuk az úgynevezett „gyűlöletkampány”. A Demokratának roma értelmiségiek nyilatkoztak azzal kapcsolatban, miért szimpatikus számukra a jelenlegi kormány politikája, és melyek azok a cigányság integrációját segítő, elmúlt nyolc évben bekövetkezett pozitív változások, amelyekről az ellenzék egyszerűen nem hajlandó tudomást venni.

Németként a parlamentben

Magyarországon nyolc-tíz éve újra jó német nemzetiségűnek lenni. Egyre többen vallják meg a nemzeti identitásukat – mondta a Demokratának Ritter Imre, aki a német nemzetiségi lista vezetőjeként országgyűlési képviselői mandátumot szerzett. A képviselő legfontosabb céljának a német nemzetiségi oktatás magasabb szintű szervezését tekinti, beleértve a német nyelvű pedagógusok itthon tartását.

A Demokrata legfrissebb száma ezúttal csütörtöktől, május harmadikától kapható az újságárusoknál.