Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke hétfőn Facebook-bejegyzésben értékelte az ellenzék választási esélyeit.

Fotó: MTI/Komka Péter, archív

„Alig nyolc hónap van hátra a választásokig, és nem tűnik úgy, hogy közelebb kerültünk a kormányváltáshoz. Orbán Viktor álma teljesülni látszik, széttagolt az ellenzék. Újabb és újabb mini pólusok alakulnak, miközben a legnagyobb baloldali ellenzéki pártot belviszályok szabdalják szét. Ha a demokrata ellenzék nem tér észhez, a 2014-esnél is rosszabb eredmény születhet” – írta a pártelnök. Értékelése szerint „minden ellenzéki párt az életéért és jövőjéért küzd. Mindegyik összetöri magát, hogy megkülönböztesse magát konkurenseitől.”

Fodor Gábor kijelentette, ő az összefogás híve: „az egyenlet nem bonyolult, ha mindenki külön indul, nem lesz kormányváltás. Ha összefogunk, még van remény. Egy biztos, mindnyájan le szeretnénk váltani a kormányt. És ha őszintén szembenézünk a helyzettel, programjainkban nincs az az áthidalhatatlan ellentét, ami ezt az elsődleges célt felülírhatná.”

Alig nyolc hónap van hátra a választásokig, és nem tűnik úgy, hogy közelebb kerúltünk a kormányváltáshoz. Orbán Viktor…

Gepostet von Fodor Gábor am Montag, 7. August 2017

Fodor Gábor kitért a Jobbikra is: „tisztázni kell azt is, vajon az ördöggel /a Jobbikkal/ is érdemes-e szövetkezni a Fidesz leváltása érdekében, vagy magunkban kellene bízni jobban, hogy képesek leszünk a sikerre?” – tette fel a kérdést a pártelnök.

„Az időnk vészesen fogy. Az ellenzékről szóló tudósítások belviszályokról, üzengetésekről és sértegetésről szólnak. A legnagyobb ellenzéki párt saját magával van elfoglalva, mialatt a kispártok polarizációs válságban szenvednek. Itt az ideje, hogy túllépjünk saját árnyékunkon, és végre azzal foglalkozzon mindenki, amit választói várnak tőle és a meggyőződése diktál. Tegyünk meg mindent azért, hogy jövőre közösen le tudjuk váltani Orbán Viktort!” – zárta sorait Fodor Gábor.

demokrata.hu