Nem gondolom, hogy Soros György maga a patás ördög. Nem, ő csak az egyik küldötte a sok közül. De mégis ő állt oda a kamerák és a mikronok elé a reflektorfénybe, és fedte fel megbízói valóságos szándékait – mondta a Demokratának Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

– Eltáncoltunk a szakadék széléről, nem kerültünk olyan helyzetbe, mint például a görögök. Csak meg kell nézni, 2010-ben hol tartottunk egymáshoz viszonyítva, és ma mi a helyzet. Manapság hazánk biztonságosabb, kiszámíthatóbb ország, szilárdabb a közbiztonság, jobban élnek a nyugdíjasok, emelkedtek a jövedelmek, és csökkentek a családi terhek, éppúgy, ahogyan az önkormányzatok terhei vagy az államadósság és a vele járó kamatkiadások. Büszkén tekinthetünk az elmúlt évek építkezésére. Ugyanakkor világosan látni kell, hogy mindez a mérvadó európai körök akarata és szándéka ellen zajlott – fogalmazott szerdai címlapinterjúnkban Kövér László.

A főpróba sikerült

Öt hét telt el a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás óta, amelyet az ellenzék az országgyűlési választások főpróbájának tekintett. Márki-Zay Péter polgármesteri ténykedése előrevetíti, mi várna az országra, ha az ellenzék győzne. Helyszíni riport.

Polgári Magyarország

A polgári Magyarország a Fidesz legidőtállóbb és legfontosabb célkitűzése. Ez sok mindent magában foglal: jelenti annak a nemzeti önazonosság-tudatnak a megőrzését, amelyért történelmünk során éppúgy, mint az elmúlt években, oly sokat küzdöttünk, de jelenti azt a nyugati életszínvonalat is, amelyhez szeretnénk felzárkózni – mondta a Demokratának Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és parlamenti frakcióvezetője.

Azonos alapok

A magyar kormány az egyetlen lehetséges helyes utat iparkodik követni. Védekezik, védelmezi a magyar életformát, igyekszik saját hazája kulturális közösségét erősíteni, továbbá felemeli a szavát egy olyan felfogású Európai Unióért, amelyik az európai népek érdekeit képviseli – nyilatkozta a Demokratának Tarlós István főpolgármester.

Őszödi úton a Jobbik

A nemzet érdeke, hogy a magyarságot védő, értékeit gyarapító, öntudatát, gazdasági, szellemi és lelki erejét fokozó kormányzat irányítsa ezekben a rendkívül bizonytalan, bevándorlással és terrorizmussal, továbbá a nemzeti hagyományokat és nemzetállamokat felszámolni kívánó tervekkel teli időkben. Itt nincs helye szemellenzőnek, a nemzeti érdek mindig felül kell hogy írja a pártérdekeket – mondta lapunknak dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő, volt jobbikos országgyűlési képviselő.

Az aranykor krónikája: hatékony oktatás

A Fidesz–KDNP-kormány hangsúlyozott célja a munka- és tudásközpontú társadalom létrehozása. A széles körű reformok az alapképzéstől a felsőoktatásig és szakképzésig, iskolák külső és tartalmi korszerűsítésén át az egész rendszert új alapokra helyezték, visszaadva a pedagóguspálya megbecsültségét.

A Demokrata legfrissebb száma április negyedikétől kapható az újságárusoknál.