Az emberek tisztában voltak a választás tétjével és egyértelmű, hogy fontos szempont hazánk biztonsága.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az emberek többsége tisztában volt a vasárnapi országgyűlési választás tétjével, és az eredmény egyértelmű: a magyaroknak fontos a hazájuk, a kultúrájuk, valamint a biztonságuk – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán szerda este.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott, hogy ez az üzenet a jövőben is kötelezi a kormánypártokat.

Azt mondta: a választók nagyon büntetik azon politikai erőket, amelyek nem hajlandóak tudomást venni a bevándorlásban rejlő problémáról, vagy akár támogatják is a folyamatot.

Az államtitkár „nonszensznek” nevezte, hogy vesztes pártok választási csalást emlegetnek. A voksolás tisztaságán ötvenezer ember dolgozott – hangsúlyozta, megköszönve az érintettek munkáját.

Hozzátette: furcsának találja, hogy egyes ellenzéki pártok a választókat sértegetik, és nem vonják le azt a következtetést, hogy nem álltak a többség oldalára meghatározó ügyekben, például a bevándorlás kérdésében.

A vasárnapi választás nem jelenti, hogy megszűnt volna a Magyarországra nehezedő nyomás – vélekedett Dömötör Csaba, hozzátéve, a betelepítési programot a következő hónapokban akarják véglegesíteni.

A téma változatlanul „velünk marad” – mondta Dömötör Csaba.

(MTI)