A sajtóban ezért több, elképzelt montázs is megjelent: mindenki arra volt kíváncsi, vajon milyen lehet a portré? Azt ugyanis Botka László a mai napig nem hajlandó megmutatni senkinek. Ha már a valódi festményt nem láthatjuk, és nem tudhatjuk, milyen képet rendeltetett magáról a város első embere, legalább azt szeretnénk megtudni, milyennek látják őt a vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek – folytatódik a közlemény.

Ezért „Az én Botka Lacim” címmel rajzpályázatot hirdet a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (x!) szegedi szervezete kicsiknek és nagyoknak: fesse meg mindenki a polgármestert olyannak, amilyennek látja! A nyertes pályamunkákból november végén kiállítást rendeznek.

A pályázatok beküldési határideje: 2009. november 12.

A pályázatokat a következő címre kell – személyesen vagy postai úton – eljuttatni: 6720 Szeged, Victor Hugo u. 5. (Fidesz Iroda)

Pályázni bármilyen technikával készült rajzzal, illetve festménnyel lehet. A pályaművek lehetőleg ne haladják meg az A/2-es méretet.

A pályázók tüntessék fel nevüket (vagy jeligéjüket), illetve valamilyen elérhetőségüket (telefonszám, illetve e-mail- vagy postacím).

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy beküldött alkotásaikból kiállítást rendezzenek, s hogy művüket közzétegyék a helyi Fidelitas, illetve x! internetes oldalán.

A munkákat nem áll módjukban visszajuttatni!

További információ: szeged.fidelitas.hu; info@szeged.fidelitas.hu