Hirdetés

Zsigmond Barna Pál azt mondta, a brüsszeli vezetés súlyosan háborúpárti. „Brüsszel mai urai ugyanis a háború folytatását akarják, ezért folyamatosan háborúpárti ötletekkel állnak elő. Ennek is köszönhető, hogy egyre több tagállami politikus emel szót amellett, hogy a fegyvereken túl katonákat is kellene küldeni Ukrajnába” – tette hozzá.

Megdöbbentőnek nevezte a NATO-főtitkár javaslatát, amely szerint egy ötéves, százmilliárd eurós alappal kell támogatni Kijevet.

Elmondása szerint a héten több száz emberrel találkozott az ország különböző pontjain. A rendezvények résztvevői között sokféle ember volt, egy dolog azonban biztosan közös volt bennük: nem akarnak háborút, a béke mellett állnak – fogalmazott.

Hangsúlyozta, a kormány egyértelműen kiáll az ország és a magyar nemzet védelme mellett.

Korábban írtuk

„Szerintünk tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség” – fűzte hozzá.

„Mi nem fogjuk megengedni azt, hogy hazánkból hurcoljanak el katonákat a szomszéd országban dúló háborúba” – jelentette ki.

„Azt szeretnénk, hogy az Európai Unióban is megerősödjenek a józan hangok. Brüsszelben változásokra van szükség, a békepárti, szuverenista álláspontnak felül kell kerekednie ahhoz, hogy Európa valóban a biztonság és a béke közössége lehessen, amilyennek az alapító atyák is megálmodták” – mondta Zsigmond Barna Pál.