Sallai R. Benedek kommentálta Schiffer András távozását az LMP-ből.

Semmi okom dicsérni Schiffer Andrást, ennek ellenére állítom, hogy a 2014-ben felálló országgyűlés 10 legjobb képességű politikusa között volt a parlamentben, és államférfinak született. Karakteres, határozott, hajlíthatatlan, elvhű, szerintem kimagasló intellektussal és határozott erkölcsi alapokkal. Nyilván – ő sem hiba nélküli, de mégis olyan politikusi adottságokkal, amelyek kiveszőben a közéletből nem csak hazánkban, hanem másutt is. Bizonyosan olyan tulajdonságokkal, ami egyre kevésbé jellemzi a mai magyar politikát, és sajnos benne az LMP-t sem. András feladta és a döntésében nem a személyes érzéseket érzem most sem, hanem újra az elvi megközelítését: nem így képzelte el az LMP-t és nem ilyen ellenzéket tart jónak a Fidesszel szemben.

– kezdi sorait az LMP-s politikus, akinek legutóbb Hadházy Ákossal való konfliktusától volt hangos a sajtó. (Sallai R. Benedek álláspontja szerint Hadházy eljátszotta a hattyú halálát.) Sallai R. Benedek arról is írt, saját pártbéli jövőjével kapcsolatban bizonytalan:

Én meg még maradok egy kis ideig, amíg ki nem zárnak, vagy nekem is el nem fogy a türelmem, de én sajnálom itt hagyni az LMP-be szorult, még jócskán jelenlévő sok tisztességes, szorgalmas embert, akik itt vannak, ha nem is az élvonalban, és amíg van olyan, aki András meggyőződése alapján politizál, addig próbálok tenni azért, hogy az LMP ne azt bizonyítsa létével, hogy nem lehet más a politika. De András nélkül ez bizonyosan nehezebb lesz.

Semmi okom dicsérni Schiffer Andrást, ennek ellenére állítom, hogy a 2014-ben felálló országgyűlés 10 legjobb képességű…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Montag, 7. Mai 2018

demokrata.hu