Fotó: MTI/Máthé Zoltán, archív, illusztráció

Gyűlöletkeltőnek tartja az LMP a hömpölygő migránsokat ábrázoló tájékoztató plakátokat. 
Fotó: MTI/Máthé Zoltán, archív, illusztráció

Gyűlöletkeltés helyett összetartó nemzetet szorgalmazott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja, kijelentve, „történelmi mélypontra ért” a Fidesz „gyűlöletpropagandája”, és bírálta a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének kolozsvári videóját is.

Nagypénteken Magyarország miniszterelnöke több mint kétezer embert fenyegetett meg azzal, hogy kijelentette, ők az állam ellenségei, listán vannak – mondta Ungár Péter. 

„A teljesen értelmezhetetlen, hömpölygő embertömegről szóló” kormányzati plakátok pedig szintén „azt mutatják, hogy a gyűlöletkeltésben nincs megállás” – mondta.

Jelezte, utóbbi ügyben a Nemzeti Választási Bizottság elutasította beadványukat, így most a Kúriához fordulnak. Emlékeztetett: Szél Bernadett kérte az Alkotmányvédelmi Hivataltól, hogy számoljanak be erről, ha tényleg vannak listák „a kétezer állítólagos Soros-ügynökről”.

Az ellenzéki politikus arról is szólt: felháborítónak tartják, hogy a DK kolozsvári videója „az erdélyi magyarokkal szemben keltett gyűlöletet a kampányban”. Annak külön örülnek, hogy pár nappal a történtek után elérte az egymilliós támogatottságot, így az Európai Bizottság elé kerül a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Minority Safepack nevű kisebbségvédelmi kezdeményezése – tette hozzá.

Az LMP arra készül, hogy ha erős felhatalmazást kap a választáson, és részt vehet a kormányzásban, akkor 15 millió magyar kormányzásában tud részt venni. Szél Bernadett 15 millió magyar miniszterelnöke szeretne lenni, nem pedig gyűlöletkeltéssel és az emberek egymás ellen fordításával szeretne kormányozni – fogalmazott Ungár Péter. 

(MTI)