Az LMP szerdán bejelentette, visszalépteti csepeli jelöltjét, Tenk Andrást.

A párt közleményében azért nem mulasztott el odaszúrni a szociknak. A szövevényes szappanoperát már nehéz követni, ezért inkább szó szerint idézzük az LMP közleményét:

Az LMP tegnap olyan ajánlatot tett az MSZP számára, amely négy körzetben garantálta volna az ellenzéki győzelmet. Erről folytak tárgyalások, ám ezt minősítette később Karácsony Gergely kacsának, majd ezt követően egy nyilvános fórumon olyan ajánlatot tett, melyről pontosan tudta, hogy csak a visszautasításra volt alkalmas. Az MSZP azt várta volna, hogy 3 helyért cserébe 27 helyen lépjen vissza az LMP. Az ajánlat tarthatatlanságát mi sem bizonyítja jobban, hogy az MSZP és a DK ma az LMP-nél jóval kevesebb esélyes jelölttel és támogatottsággal rendelkező Együttel is 2-11 arányban egyezett meg.

Itt következik a fordulat:

Örömmel vettük azonban tudomásul, hogy ma újra előállt az a helyzet, melyben esély nyílt két szimbolikus körzetben két igen terhelt fideszes képviselőt legyőzni. Az LMP az a párt, ami ha ajánlatot tesz, ahhoz tartja magát, függetlenül a tegnap történtektől. Ezért a mai napon Tenk András, az LMP csepeli képviselőjelöltje visszalép a jelöltségtől. Egyúttal köszönjük V. Naszályi Márta visszalépést Csárdi Antal javára.

Aki még nem vesztette el a fonalat, azt az LMP megnyugtatja, minden korrekt tárgyalásra nyitottak.

(A párt közleményében a hibákat, elírásokat nem javítottuk, a szöveget eredeti formájában közöltük.)

demokrata.hu