Ennek azonban vége. Az MSZP úgy tűnik, hogy nem akar többet szégyenkezni. A csepeli pártszervezet már büszkén felvállalja Gulyás G. Gábor politikustársuk sikkasztási ügyét, aki az elévülési idő miatt a börtönt sikeresen elkerülte. Szerintük hiéna az, aki ezek után kifogásolni meri az MSZP-s politikusok ügyeit.

Mint azt a Csepel.info már korábban megírta, Gulyás G. Gábor 200.000 forinttal rövidítette meg egyik ügyfelét, aki a nélkülözés miatt maradandó egészségkárosodást szenvedett. A bíróság akkor kimondta, hogy az ügyvéd sikkasztás bűntettét követte el, azonban – mivel a vizsgált bűncselekmény ügyében három év az elévülési idő -, a nyomozást megszüntették. Gulyást ugyanakkor polgári peres úton az általa elsikkasztott pénz visszafizetése mellett másfél millió forint kártérítés megfizetésére is kötelezték, és kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Az egykori ügyvéd a mai napig nem fizette ki ezt a pénzt.

Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli országgyűlési képviselője szerda délelőtti sajtótájékoztatóján számolt be részletesen a Csepel.info által már ismertetett ügyről, hogyan sikkasztotta el Gulyás G. Gábor egy cukorbeteg rokkantnyugdíjas pénzét úgy, hogy az egyébként is beteg ember ennek következtében további, maradandó egészségkárosodást szenvedett.

Németh kiemelte: Gulyás G. Gábor, mint szocialista politikus mindeközben nemcsak a csepeli önkormányzat MSZP-s képviselője, de az országgyűlés lakásmaffia elleni bizottságának is szakértője és a budapesti önkormányzat közrendvédelmi bizottságának tagja.

Igen érdekes – mondta Németh -, hogy sem a polgármester, sem Avarkeszi Dezső rendvédelmi államtitkár és csepeli országgyűlési képviselő sem szólalt az ügyben. (Mint azt lapunkban megírtuk, Tóth Mihály MSZP-s pártelnök-polgármester két éve tud párt- és frakciótársa sikkasztási ügyéről, Avarkeszi Dezső pedig, mint az ügyvédi kamarákat is felügyelő államtitkár, szintén tudomása kellett, hogy legyen Gulyás G. Gábor ügyéről.) Németh ezért ezért felszólította őket, hogy mivel szakmailag és emberileg is ellehetetlenültek, romhalmazzá váltak, mondjanak le, és szabadítsák meg a közéletet saját maguktól.

Újságírói kérdésekre válaszolva Németh Szilárd kijelentette, hogy nagyon úgy néz ki: Gulyás G. Gábor MSZP-s politikusok védelme alatt áll.

Először, de névtelenül szólalt meg a csepeli MSZP Gulyás sikkasztási ügyében – értesült a Csepel.info. A párt közleménye szerint „a mentelmi jog mögé bújva tartott sajtótájékoztatót Csepelről, csepeliekről Németh Szilárd, a Fidesz vigaszágon, listáról szeptemberben bejutott országgyűlési képviselője.”

A sajtóközlemény így fogalmaz: Németh Szilárd „most egy rémtörténetet ismertetett a nyilvánossággal. A konkrét ügyben várjuk az illetékes hatóságok jogerős döntését, és ha lesz ilyen, akkor ennek ismeretében tesszük meg a további lépéseket. Németh Szilárd úr viszont – velünk ellentétben – egyszerre képzeli magát rendőrnek, ügyésznek, bírónak, miközben még a felolvasáshoz sem ért. Az elé lökött morzsákból csak a neki tetszőt szemezi ki. Németh Szilárd bűncselekménnyel vádol egy önkormányzati képviselőt, aki ellen büntetőeljárás nem indult. Az MSZP Csepeli Szervezetét szennyezné be, pedig a saját fideszes portáján is találna épp elég koszt, mocskot, tisztázni valót. Az országgyűlési képviselői mandátummal történő manipulálásnak ezt a formáját a leghatározottabban visszautasítjuk. Lemondani ezért nem az MSZP választott tisztségviselőinek, hanem a Fidesz hiénájának kell. Németh Szilárd azonnal mondjon le – a hazudozásról.” – írja a csepeli MSZP aláírás nélküli, „az MSZP Csepeli Szervezetének elnöksége” nevében kiadott sajtóközleménye.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az ügyben ugyanakkor sem Gulyás G. Gábor, sem Tóth Mihály pártelnök-polgármester nem nyilatkozott senkinek.

(Csepel.info)