"A legenda szerint a már halálos beteg Lenint Sztálin – a bolsevizmus felívelőben lévő csillaga – külön, csak az ő számára nyomtatott Pravdával igyekezett megnyugtatni birodalma helyzetét illetően. Talán a szocialisták is más újságot olvasnak, mint mi, legalábbis erre enged következtetni vezérük tegnap esti kiszólása, miszerint Magyarországon ma nincsen válság" – írja Navracsics Tibor a jobbklikk.hu honlapon közzétett cikkében. – "A kisebbségbe szorult párt kisebbségi kormányának feje szerint tehát minden rendben van akkor, amikor az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint ma Magyarországon közel ötszázezer munkanélküli van, akik közül majd hetvenötezer – egy megyeszékhelynyi – huszonöt évnél fiatalabb."

A Fidesz frakcióvezetője leszögezi, egy hiteltelen politikus nem tud hiteles politikát folytatni. A hiteltelen politika ugyanis a kiszámíthatóságot tünteti el, a kiszámíthatatlanság pedig a stabilitást veszélyezteti.

"Nincsen válság a szocialisták szerint a kormányzásban sem. Igaz ugyan, hogy gyakorlatilag nincs érdemi kormányelőterjesztés a parlament előtt, a koalíció éppen széthullott, a szocialisták egy kisebbségi kormányban készülődnek a túlélésre, bármibe is kerül – ez szerintük nem válság. Nyilvánvalóan elveszítették a realitásérzéküket" – állapítja meg a politikus.