Az MSZP szerint nem Brüsszelt, hanem Orbán Viktor miniszterelnököt és a Fideszt kellene megállítani.

Képernyőfotó: Bárány Balázs Facebook-oldala

Bárány Balázs, az ellenzéki párt országos elnökségének tagja szerdán Budapesten a kormány egyik nemzeti konzultációs óriásplakátja előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az a szabadrablás, amit Orbán Viktor és baráti köre csinál, egyes egyedül a miniszterelnök kormányzásának köszönhető.

Orbán Viktort kell leváltani, hogy az ország újra élhető legyen – hangoztatta.

Bárány Balázs szerint nem azt az EU-t kellene megállítani, amely a több száz milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít Magyarországnak, hanem Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt, Habony Árpádot, Rogán Antalt, Tiborc Istvánt, illetve Kósa Lajost és Németh Szilárdot.   

Megjegyezte, ha valakinek nem kellenek a mintegy 1,2 milliárd forintba kerülő kampány keretében kiküldött kérdőívek, vigye be azokat egy közeli MSZP-irodába, ahol összegyűjtik és jótékonysági papírgyűjtésre felajánlják.

Bárány Balázs a sajtótájékoztatót egy, a Podmaniczky utcán kirakott, nemzeti konzultációs plakát előtt tartotta. A plakát szlogenjére a Brüsszel helyett feltűztek egy Orbán feliratot, így az úgy hangzott: Állítsuk meg Orbánt! A logón – amely egy piros alapon fehér tenyeret ábrázol – piros lapokkal takartak le három ujjat, csak a kinyújtott középső és hüvelykujjat látszani hagyva.

MTI