Választási visszaélésről és a Fiatal Baloldal rendezvényeinek finanszírozásánál használt feketekasszáról beszélt bírósági vallomásában Zuschlag János. A volt országgyűlési képviselő szavait az MSZP vezetői nem vették magukra.

Baja Ferenc szerint ha valóban történt volna csalás, akkor az MSZP feljelentést tett volna, akár saját emberei ellen is. Ezért úgy véli, senki nem vonhatja kétségbe a 2002-es és 2006-os választás legitimitását.

„Amennyire jól emlékszem az elmúlt napok médiahíreire, ilyen vádak nem az MSZP-t érték” – fogalmazott Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke. „A ferencvárosi időközi választások kapcsán én más pártokat hallottam szóba hozni ilyen természetű ügyeknél” – tette hozzá.

Állítólag a 116-os szobában sem kerültek szóba a fénymásolt kopogtatócédulák. Arató Gergely, akinek Zuschlag Jánossal közös irodája volt a képviselői irodaházban, nem tudja, igaz-e, amiről a szocialista politikus beszélt.

„Én azt tudom Önnek mondani, hogy azt nem tudom, hogy amit Zuschlag állít-e az igaz-e vagy nem, ezt majd eldönti a bíróság. Én ilyen gyakorlatról nem tudok” – nyilatkozta az oktatási államtitkár. Sem a B kasszáról, sem ajánlószelvények másolásáról nem tud – tette hozzá.

Az MSZP Zuschlag vallomását magánvéleménynek minősítette, a párt azt állítja, minden egyes választáson törvényesen és tisztességesen járt el.

A 2002-es kampányt egyébként a Gyurcsány-házaspár is formálta: Dobrev Klára Medgyessy Péter kabinetfőnökeként, Gyurcsány Ferenc pedig tanácsadóként és a köteles beszédre épített akciók ötletgazdájaként.

(hírTV)