Még Kádár is toleránsabb volt, mint az Orbán-kormány – ilyeneket állít nagy nyilvánosság előtt Márki-Zay Péter – adta hírül a PestiSrácok.hu.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Márki-Zay városvezetés helyett most éppen Kész Zoltán elakadt kampányszekerét próbálta kihúzni a sárból Veszprémben. A Gyurcsány–Vona–Szél–Karácsony-káoszkoalíció leglelkesebb népszerűsítője azzal sokkolta a veszprémi polgárokat, hogy bár egyetlen teljesen elfogadható párt sincs szerinte az ellenzékben, de azok összefogva működőképes kormányt tudnak alakítani, mert egyik sem bízik a másikban. Márki-Zay különben többször hangoztatta, hogy a kormány szerinte a megfélemlítésre és a terrorra épít. A hódmezővásárhelyiek polgármesterének szájából már csak azért is különös ez a kijelentés, mert beiktatása után rögtön menesztett két jegyzőt is, mivel fel merték hívni rá a figyelmét, hogy ordenáré módon hazudik a város anyagi helyzetéről. Ezután a bizalom erősítése végett még a fizetéseket is csökkentette a városházán, ahová mindig bekapcsolt diktafonnal érkezik.

Márki-Zay Péter kijelentette, hatalmas támogatás áll a rendszerváltás mögött. Márki-Zay szerint 1848, 1956 és 1989-90 után most ismét egyesült a nemzet.

Szoktam mondani, hogy Orbán Viktornak sikerült egyesíteni a nemzetet: igaz, hogy nem maga mögött, hanem maga ellen

– akart nagyot mondani Hódmezővásárhely új polgármestere, s jót is kuncogott saját szellemességén.

Márky-Zay szerint bár nincs ma olyan párt, amely a számára fontos négy alapértéket (demokrácia, jogállam, piacgazdaság és európai integráció) egyszemélyben képviselné, viszont azt reális elképzelésnek látta, hogy az ellenzéki pártokból felálló káosz-kormány (egy Gyurcsány–Vona–Szél–Karácsony rémkoalíció) viszont majd tudná ezeket képviselni, mivel – és itt jön a logikai bukfenc – szerinte ezek a pártok sem bíznak egymásban. Ez lenne a garancia Márki-Zay szerint. 

Pont azért bízom bennük, mert ők nem bíznak egymásban

– hangzott a roppant meggyőző megállapítás. Utcai előadásában Márki-Zay azt is mondta, ha a Fidesz-KDNP Hódmezővásárhelyen kicsit okosabb lett volna, vagy Lázár János jobban odafigyelt volna, semmi esélyük nem lett volna győzni. „Ilyen rendszerben Rákosi óta nem éltünk, a Kádár-rendszer is toleránsabb volt, mint az orbáni hatalom, ahol a miniszterelnök bosszút ígér március 15-én”. Persze ilyet nem mondott Orbán Viktor, a miniszterelnök erkölcsi, politikai és jogi elégtételről beszélt a Kossuth téren.

Kész Zoltán és Márki-Zay Péter utcafóruma Veszprémben

Gepostet von Veszprém és Kész am Samstag, 24. März 2018

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a PestiSrácok.hu-n.

demokrata.hu