Hegedűs László elvi állásfoglalásként hangsúlyozta, hogy bűncselekmény előkészítésében ügyvéd nem működhet közre. Az elnökhelyettes ezért is tartja aggályosnak, hogy Helmeczy – az általa nyilvánosságra hozott hangfelvétel tanúsága szerint – szerepet vállalt a Hír Televízió munkatársai és a csatorna lejáratására kitervelt akcióban. A Helmeczy-féle hangfelvétel bizonyítja, hogy az ügyvéd hajlandó lett volna letétbe helyezni azt a pénzt, amelyet a pénzügyminiszter volt kampányfőnöke ajánlott fel egy férfinak, ha a két riportert lebuktatja a rendőrségen kábítószer birtoklásával.

Helmeczy az egyik kereskedelmi televízió szerda reggeli műsorában nem talált kivetnivalót abban, hogy ügyvédként belefolyt az ügybe, és semmit nem tett annak megakadályozására. Most is csak azt ismételgette, hogy értesítette a hatóságot, de hogy melyiket, azt nem volt hajlandó elárulni. A Hír Televízió munkatársai ellen tervezett bűncselekmény ügyében jelenleg egyetlen eljárás folyik: hamis vád gyanújával a hírTV feljelentése alapján.

Belezavarodott egymásnak ellentmondó nyilatkozataiba Baráth Miklós, aki a Hír Televízió két munkatársa ellen tervezett bűncselekmény végrehajtására vállalkozott. Az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában elismerte, hogy többször is találkozott a pénzügyminiszter közvetlen munkatársával, de azt tagadta, hogy tőle kapott volna megbízást. Pedig a távirati irodának adott keddi nyilatkozata még egyaránt terhelő volt Tóth Viktorra, annak ügyvédjére, Helmeczy Lászlóra és a Hír Televízióra nézve is. A férfi azt állítja, hogy nem ő kereste meg Tóth Viktort, hanem a pénzügyminiszter munkatársa fordult hozzá azzal, hogy segítsen lejáratni a Célpont című műsor két riporterét. Baráth ezúttal azt mondta, hogy a bűncselekményt előkészítő ügyet a televízió munkatársaival közösen találta ki. Helmeczy szerepéről úgy nyilatkozott: az ügyvéd nem a rendőrségre irányította – miután tudomást szerzett a tervezett bűncselekményről –, hanem az ügy véghezvitelére buzdította.

Baráth Miklós a távirati irodának adott nyilatkozatában megerősítette, hogy Tóth Viktoréknak másfél millió forintot ért volna meg a Hír Televízió munkatársainak börtönbe juttatása. Ezt a Hír Televízió több hangfelvétellel is igazolta az elmúlt napokban. A tervezett bűncselekmény időpontját Helmeczy Lászlóval közösen határozta meg Baráth Miklós. A férfit az akció közben elfogták a rendőrök. Baráth az MTI-nek megerősítette, hogy a BRFK nyomozóit a Hír Televízió értesítette, nem pedig Helmeczyék. A férfi egyébként végül nem kábítószert rejtett el az újságírók autójában, hanem ártalmatlan anyagot. Másnap Baráth Miklós közölte a televízióval: a továbbiakban hazudozni fog, hogy mentse a bőrét.

(hírTV)