Hirdetés

A pártból már kilépett Jakab szerint a döntést azzal magyarázták, hogy nem fordulhat elő még egy Szegedi Csanádéhoz hasonló eset. Mint ismert, a Jobbik politikusáról, európai parlamenti képviselőjéről szintén kiderült, hogy zsidó származású, ezért konfliktus alakult ki a pártban, így később szintén elhagyta a szervezetet.

A Hír TV információi szerint Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnöke is tudott Jakab esetéről. Emlékezetes, ő az, aki 2012-ben még nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte és listázta volna a zsidókat – amit több felvétel is bizonyít. Állítása szerint már bocsánatot kért, és azóta megváltozott, korábbi saját véleményétől is elhatárolódott.

Soha nem voltam antiszemita! – védekezett még egy héttel ezelőtt is. Hogy bizonyítsa a fordulatot, nemrégiben az amerikai nagykövet oldalán, kipával a fején még egy széderesten is részt vett. Őszinteségében azonban nem mindenki hisz, Tamir Wertzberger. az izraeli kormánypárt, a Likud nemzetközi kapcsolatokért felelős koordinátora úgy fogalmazott:

Gyöngyösi Márton az elmúlt évtized egyik leginkább antiszemita alakja Magyarországon.

(forrás)

Korábban írtuk