A kisbabáké lesz a főszerep a Millenáris szombati Baba-mama napján, ahol rengeteg színes programon vehetnek részt a helyszínre látogató családok. A Fogadónál felállított Kabóca Házikóban a különböző színeket és formákat fedezhetik fel játékos formában a gyermekek, akik szüleikkel közösen játszva olyan izgalmas és kreatív eszközökkel ismerkedhetnek meg, mint a mágnestáblás játékok, óriásmérleg, horgásztó, kavicsválogató játék, gombos készlet, és különböző építőjátékok.

A Pacsmagoldára keresztelt helyszínen a kreatív képességfejlesztő foglalkozások lesznek a középpontban; a kicsik az alapanyagokkal közelebbről megismerkedve rajzolhatnak, festhetnek, pacsmagolhatnak és gyurmázhatnak. A program szervezői vendégül látják a Beli Buba Babahordozókendő Iskolát is, amelynek munkatársai a rendezvény ideje alatt hasznos tanácsokkal látják el a családokat a hordozókendő használatával kapcsolatban.

A fentiek mellett a nap során több alkalommal is bepillantást nyerhetnek a látogatók a „Helen Doron Early English” játékos angolóráiba, amelyek már egészen három hónapos kortól ajánlottak a babáknak. Akiket részletesebben is érdekel az óra menete és az alkalmazott módszerek, azok a helyszínen biztosított próbaórákon is részt vehetnek. Az édesanyák és a gyermekek kényelme érdekében pelenkázó asztalokról és szoptató fotelekről a Mini-Manó Babacentrum gondoskodik.

Az anyukák és kicsinyeik a Ringatóban zenés kíséret mellett dajkálhatják gyermekeiket, amit Fiskus Olga fotóművész örökít meg a Baba-napon. A fényképekből a Millenárissal közösen szervezett kiállítás készül „Ringató Anyák Napjára” címmel. A rendezvényen továbbá 3 időpontban (10.00, 11.30, 12.30) a Kabóca Bábszínház előadását is megtekinthetik az érdeklődők, amelyben két emberi alakot öltött házi manó évődik egymással.

A többgyermekes családok picit nagyobb gyermekei (2-4 éves) sem fognak unatkozni az eseményen, ők a Mozgolódóban, zenével egybekötött mozgásos képességfejlesztő drámajátékon vehetnek részt. Az apukákat és anyukákat a gyermekekkel eltöltött játékos idő mellett egy izgalmas előadás is várja „Papás-mamás – új játszmák a családban” címmel, 11.00-11.30 között, amelyen beszélgetős formában Peer Krisztina, a Babanet pszichológus szakértője osztja meg gondolatait a hallgatósággal.

A rendezvényen a férőhelyek korlátozottak.

Jegyárak: 1000 Ft, 3 éves kor alatt díjtalan. Érvényes minden programra, kivéve a Napra nap című előadást.

Teljes jegyár: 1500 Ft, 3 éves kor alatt díjtalan. Érvényes minden programra, valamint a Napra nap című előadásra a következő időpontokban:

Lila: 10.00 Napra nap című előadás

Sárga: 11.00 Napra nap című előadás

Zöld: 12.00 Napra nap című előadás