Bakondi György kiemelte, az Európai Bíróság ítélete szerint Magyarországnak napi 6 millió forintot kellene fizetnie, amíg nem engedi meg, hogy a migránsok magyar területen nyújthassák be menekültjog iránti kérelmüket.

Hirdetés

Rámutatott, hogy ezt az ítéletet csak az európai választások után akarják kihirdetni, nem véletlenül. A belbiztonsági főtanácsadó felidézte, hogy az Európai Bizottság elnöki tisztségére jelöltek rendkívüli fontosságúnak nevezték a külső határok védelmét.

„Ők is érzékelik, hogy az európai emberek nagyon nem szeretnék most már folytatni, hogy ilyen tömegben érkezzenek az illegális bevándorlók” – tette hozzá.

Úgy vélekedett, ha a választások előtt ezt a bírósági ítéletet nyilvánosságra hoznák, kiderülne, hogy valótlanul állították a külső határok védelmének fontosságát, hiszen Magyarországot napi 6 milliós összegre bírságolnák, miközben azzal kampányolnak, hogy az új migrációs paktum az európai emberek biztonságát szolgálja.

Korábban írtuk

Bakondi György úgy fogalmazott: a műszaki akadályrendszer és a jogi határzár a magyar és az európai emberek védelme érdekében megakadályozza, hogy a szervezett bűnözés segítségével erőszakos fiatal férfiak tömegei lépjék át az államhatárt.

Az a kérdés, elmennek-e elegen szavazni június 9-én, hogy a liberális baloldali túlsúly helyett egy erős nemzeti alapokon álló szuverenista álláspontot képviselő Európai Parlament és Európai Bizottság alakuljon, mely a tényleges biztonság érdekében megteszi azokat az intézkedéseket, amelyeket az európai emberek érdeke kíván – mondta Bakondi György.