Bakondi György kiemelte: ezeket a tapasztalatokat nem vette figyelembe az Európai Unió a tíz jogszabályból álló migrációs paktum megalkotásakor, sőt, azóta is folyamatosan politikai nyomás alatt tartja Magyarországot.

Hirdetés

Különféle kötelezettségszegési eljárásokkal, bírságolásokkal próbálják rászorítani Magyarországot, hogy váljon ugyanolyan „bevándorlóországgá”, mint Nyugat-Európa államai – vélekedett.

Amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, addig nem tesznek olyan lépést, ami a magyar emberek biztonságával és érdekeivel ellentétes – jelentette ki a főtanácsadó.

Bakondi György emlékeztetett, hogy a migrációs paktumról nem egyhangú, hanem többségi szavazással döntöttek az Európai Unióban. Ezért úgy látja, esély sincs arra, hogy a csomag eredményre vezessen.

Korábban írtuk

A belbiztonsági főtanácsadó szerint a nemzetállamokra kellene bízni, hogy a lakosság akarata érvényesüljön, hogy szeretné-e egy adott ország lakossága nagy számban idegenek érkezését, akiknek kultúrája, vallása, mindennapi életvitele szögesen ellentétes az övékkel.

A migrációs paktum értelmében nem a magyar emberek, a magyar jogszabályok döntenék el, hogy kivel kell együtt élni, hanem Brüsszelben határoznának erről. Ez ellentétes a magyar alaptörvénnyel és a magyar emberek biztonságérzetével – hangoztatta.