Rendeletben vonta vissza csütörtökön a pátyi önkormányzati képviselőtestület azt a korábbi két rendelkezését, amelyek lehetővé tették volna a Páty és Telki határába tervezett golflakópark megépítését. Az önkormányzat szerdai rendkívüli ülésén már elfogadtak egy határozati javaslatot erről, amelyet nagyrészt azok a képviselők nyújtottak be, akik korábban támogatták a nagyberuházást.

A döntés oka az volt, hogy a beruházó, a Grupo Milton nevű cég nem tudta megszerezni a július 15-ig meghosszabbított határidőre a golflakóparknak a tervek szerint helyet adó földterületet. Emiatt az ülésen – egy tartózkodás kivételével – egyhangúlag megszavazták azt a javaslatot, amellyel a golflakópark ügyét egy időre biztosan leállították.

A beruházás előfeltétele volt a helyi építési szabályzat (hész) módosítása, amely július 15-én lépett volna hatályba, de csak akkor, ha a befektető meg tudja szerezni az építkezéshez szükséges földeket. Ezzel vált volna lehetővé, hogy Páty határába egy golfpálya és üdülőközpont, hotel és egy 1800 lakásos lakópark épüljön, lényegében megduplázva Páty lakosságát. A hész-módosításban többek között egy Pátyot elkerülő út is szerepelt, de most ebből sem lesz semmi.

További részletek itt: http://www.origo.hu/itthon/20100716-grupo-milton-golflakopark-iden-biztosan-nem-epul-golffalu-patyon.html