A zárkózottan élő fiatalember egyedül élt elhanyagolt körülmények között, anyja 3 éve apja még korábban elhunyt, bátyja pedig felakasztotta magát. A rendőrség éjjel fogta el a gyanúsítottat akinek a DNS-mintája megegyezik a gyilkosság helyszínén talált mintával.

A 14 éves Horák Nóra holttestét november 23-án találták meg, a lányt megerőszakolták és megfojtották. A nyomravezetőnek Répás József polgármester egymillió, később Bencze József országos rendőrfőkapitány 10 millió forintot ajánlott fel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőrség maga jutott-e el a gyilkosig, vagy valaki nyomra vezette a hatóságot.

Hét és fél hónap

A rendőrségnek hét és fél hónapig nem került a látókörébe az áldozat szomszédságában lakó P. József, holott a nyomrögzítők a gyilkosság helyszínén tavaly novemberben ondó és fanszőrzetmintát, sőt egy véres cigarettacsikket is találtak. Az ügyben 670 embert hallgattak ki, 179 személytől vettek DNS-mintát, és számos szakértőt rendelt ki a rendőrség. A PMRFK sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy világos bőrű, vörös hajú férfit kerestek. A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság bűnügyi igazgatója szerint az eddigi bizonyítékok egyértelműen arra utalnak, hogy a gyilkosnak nem volt bűntársa.

Kolompár Orbán bocsánatkérésre szólít

Bocsánatkérésre szólította fel Répás József kiskunlacházai polgármestert Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Ezen felül szerinte Répás Józsefnek el kellene gondolkodnia, hogy viselkedése, hozzáállása alapján alkalmas-e a település vezetésére. Az OCÖ elnöke beszélt arról is, hogy a jövő héten békemenetet szerveznek Kiskunlacházára, melyre romákat, nem romákat egyaránt várnak. Az OCÖ szakértői csapata egyébként azon dolgozik, hogy milyen eljárást tudnának indítani a polgármester és a sajtó egyes tagjai ellen, a gyilkosság után elhangzott romaellenes kijelentések miatt.

(hírTV)