Miközben a Fővárosi Bíróság szeptemberre halasztotta a Magyar Gárda Egyesület föloszlatásáról szóló pert, a cégbíróság bejegyezte a Magyar Gárda Biztonságtechnikai és Vagyonvédelmi Kft.-t – tudta meg a Népszabadság. A vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa Schön Péter, az egyesület egyik alapítója. A dokumentumok szerint a céget félmillió forint jegyzett tőkével hozták létre május végén. A társaság fő profiljaként a személybiztonsági tevékenységet jelölték meg, de szakmai középfokú oktatást, sport és szabadidő vagy kulturális képzést is végezhet.

Utóbbiak felidézhetik a Magyar Gárda Egyesület által hangoztatott szándékot: ápolják a hagyományokat, gondozzák az emlékműveket, templomokat, hadi sírokat. A kft. a nyomozást is felvette tevékenységi körébe, mint ahogy a könyv- és a napilapkiadást is.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tulajdonoson, valamint a cég nevén kívül van-e összefüggés a vállalkozások és a Magyar Gárda között. Mint ahogy azt sem, hogy milyen munkákra, megbízásokra számítanak, és hogy terveik szerint kiket és milyen formában alkalmaznak majd.

(nol.hu)