A hivatal jóváhagyása szerint a logó plakátokon, szórólapokon, falragaszokon használható. Demeter a Krónikának elmondta, két éve a Szövetség a Székelyföldért nevű székelyföldi önkormányzati társulás alakításáról szóló első gyűlésen fogalmazódott meg egy közös szimbólum szükségessége. Akkor felkérte Damokos Csaba és Kopacz Attila képzőművészeket, tervezzék meg a logót.

A szimbólum levédését már Demeter János kezdeményezte személyesen a szabadalmi hivatalnál, így a jóváhagyás után ő lett annak tulajdonosa. A szimbólum megjelenik az idén májusban Nagyajtánál felállított megyehatártáblán is. Demeter elmondta, személyesen nem akarja használni a márkanevet, de szívesen átengedi azt a Szövetség a Székelyföldért társuláshoz hasonló kezdeményezéseknek, például a Székelyföldi Városok Szövetségének.

A Szövetség a Székelyföldért egyesület jogi bejegyzésének lehetőségét hosszú időre félretette a sepsiszentgyörgyi bíróság, amikor felfüggesztette a fellebbezési folyamatot. Mint ismeretes, Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere az elmúlt héten a Székelyföldi Városok Szövetségének létrehozását kezdeményezte. Öt székelyföldi város: Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely polgármesterei, valamint a Hargita és a Kovászna megyei önkormányzatok vezetői egyeztetnek az együttműködési lehetőségekről. Ráduly elmondta, ezt a szövetséget megpróbálják Hargita megyében bejegyezni, hátha jobban boldogulnak, mint a háromszékiek a Szövetség a Székelyföldért egyesület bejegyzésével.

(www.kronika.ro)