A Blikk információi szerint Simon Gábor hétfőn megtalált – Gabriel Derdak névre kiállított – hamis útlevelében a Bissauban lévő Rua de Bolama 8 szerepel állandó lakcímként.

„Az országról rendkívül kevés információ érhető el, s a telefonos kapcsolat is akadozik, ám a Google műholdas térképe a fenti címre a korábbi elnöki palotát adja ki találatként. A helyszín egy nagy park, amelyen a korábban bombatalálatot kapott, ma elhagyatva álló elnöki palota és a kiszolgálóépületek terülnek el” – írja a lap.

Közben a fideszes Kucsák László azt kezdeményezi, folytasson le belső vizsgálatot a fővárosi XVIII. kerületi önkormányzat annak kiderítésére, hogy Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes eltitkolt vagyona származhat-e kerületi pénzekből.

A Fidesz országgyűlési képviselője – egyben XVIII. kerületi jelöltje az áprilisi parlamenti választáson – csütörtöki sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta: nemcsak országos, hanem helyi szinten is választ várnak a szocialistáktól a Simon-ügyben, mert bár már nem Simon Gábor a baloldal jelöltje a XVIII. kerületben, helyben ugyanazok az MSZP-s szereplők, Szaniszló Sándor korábbi alpolgármester és Kőrös Péter, a szocialisták kerületi frakcióvezetője, „mozgatják a szálakat”, akik Simon „útját is egyengették”.

Mivel azonban több mint egy hónapja hiába várják a válaszokat, a politikus kezdeményezte a fideszes vezetésű helyhatóságnál, hogy kezdjen belső vizsgálatot, tekintettel például a 2010 előtti kerületi kötvénykibocsátásra.

(Blikk, MTI)