Kézre kerítésük érdekében ötvenmillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki – írja a Magyar Nemzet. A főkapitány valószínűsíti, hogy a tettesek még nem szegtek törvényt, így a nyilvántartásban sem szerepelhetnek. – Minden helyszínen több ezer hasznosítható „apróságot” rögzítettünk – nyilatkozta Bencze a Vasárnapi Blikkben, hozzátéve, a százfős nyomozócsapat csaknem tízezer, a helyszínekhez köthető embert vizsgált meg.

Roma önvédelmi csoportokat szerveznek

A megriadt roma közösségek önvédelmi csoportokat szerveznek Magyarországon – írja tiszalöki beszámolójában a The Guardian. Borsi Gyula, helyi romavezető a brit baloldali napilap tudósítójának elmondta, hogy nincs más választásuk.

Borsi hozzátette, hogy a csoportok tagjainak megtiltják a fegyverviselést, vagyis szavai szerint: nincs pisztoly, és nincs balta.

A Guardian vasárnapi számában megjelent cikk szerint a hat tagú roma önvédelmi csoportok hajnalig járőröznek a cigány telepek utcáin.

A brit lapban közölt terjedelmes tudósítás szerint a romák azután alakítják meg önvédelmi csoportjaikat, hogy az utóbbi tíz hónapban öt emberéletet követelt az általuk lakott telepek elleni támadássorozat.

(hírTV)