❗Az igazság Benedek Tibor olaszországi emléktáblájával kapcsolatban:Sajnálatos, hogy vannak olyanok, akik, az…

Posted by Menczer Tamás on Sunday, June 27, 2021
Hirdetés

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Facebook-posztjában azt írja, az “objektív és független” sajtó egy része azt emeli ki, hogy “Benedek Tiborról előbb neveztek el közterületet Olaszországban, mint nálunk.”

Ezzel szemben az igazság az, hogy az emléktábla Csiszár Jenő milánói főkonzul ötlete volt, a kezdeményezést a magyar Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya támogatta, a tábla Magyarországon készült el, a programot mi szerveztük és finanszíroztuk. És természetesen az is igaz, hogy – a Benedek Tiborért rajongó – olaszok rögtön a kezdeményezés mellé álltak és mindenben segítettek

– írja Menczer Tamás, majd hozzáteszi: „Ez egy olyan esemény volt, ahol a résztvevők a könnyeikkel harcolva emlékeztek meg a csapattársukról, barátjukról, arról az emberről, akit tiszteltek. Ez egy olyan esemény volt, amelyet Benedek Tibor családja engedélyezett, és részt is vett rajta, legyen nekik köszönet érte. Elkeserítő, hogy egyesek még Benedek Tibor nevét is feszültségkeltésre, provokációra akarják felhasználni.”

A Bajnok nekünk példát mutatott. Legalább próbáljunk meg méltóak lenni az emlékéhez

– zárul a kiírás.

Korábban írtuk