Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Jeruzsálem, 2022. november 17. Benjámin Netanjahu felkért izraeli miniszterelnök fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt Jeruzsálemben 2022. november 17-én.
Hirdetés

Benjámin Netanjahuval elsőként találkozhattam a külföldi államok vezetői közül, mióta megkapta a hivatalos felkérést a kormányalakításra – olvasható a köztársasági elnök csütörtöki Facebook-posztjában. Mint írja, az Izrael és Magyarország közötti szoros együttműködés alapját a függetlenséggel, a biztonsággal és a nemzeti identitással kapcsolatos azonos felfogás adja. A politikai, családügyi, védelmi és gazdasági kapcsolatainkat még szorosabbra fűzzük a jövőben.

Hozzátette: Benjámin Netanjahu bátor politikus, aki világos elképzelésekkel rendelkezik. Mai találkozónkon beszéltünk a közel-keleti térség és az orosz-ukrán háború kihívásairól, valamint arról, mit tehetünk a mielőbbi béke érdekében. Novák Katalin köztársasági elnök Jichák Hercog elnök meghívására kétnapos munkalátogatásra érkezett Izraelbe. A szerdai és csütörtöki látogatás célja a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok további mélyítése.

Korábban írtuk