Országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a kormánypártok az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásárra vonatkozó határozatával szemben – mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Hollik István kifejtette: ha a parlament elfogadja a határozati javaslatot, azzal a magyar Országgyűlés elutasítja a bevándorlók beáramlásának felgyorsítását, és csoportban történő áthelyezését. 

Elutasítja azt is, hogy Brüsszel jogköröket adjon át bevándorlást támogató Soros- szervezeteknek annak érdekében, hogy részt vegyenek a bevándorlók behozatalában és szétosztásában – mutatott rá a kormánypárti politikus.

Nemet mondanának arra is, hogy a tagállamok megbüntetésével kényszerítsék ki a bevándorlók befogadását.

Ezentúl a magyar Országgyűlés felhívja a figyelmet arra is, hogy a schengeni külső határvédelmi kötelezettség egyes tagállamok általi be nem tartása nem teremthet alapot arra, hogy a jogsértők – a szolidaritásra hivatkozva – követeljék a bevándorlók kötelező kvóták szerinti elosztását. Közölte: elvárják az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, és a magyar emberek véleményét, akaratát a kötelező kvóta elutasításáról.

A határozattal arra is felszólítják a kormányt, hogy ne engedjen a brüsszeli nyomásnak, védje meg hazánk alapszerződésben garantált jogát és utasítsa el a Soros-tervet, valamint folyamatosan tájékoztassa Magyarország állampolgárait, minden magyar embert a Soros-terv végrehajtásának állásának.

Hollik István felidézte, hogy az Európai Parlament november 16-án határozatot hozott a Soros-terv végrehajtásáról, és a bevándorlók befogadására és szétosztására irányuló rendeleti javaslatról. Ez megalapozza a migránsok állandó és kötelező elosztását, amely visszafordíthatatlanul megváltoztatná Európa jövőjét, kultúráját, és ezzel együtt Magyarország jövőjét és kultúráját.

Kitért arra is, hogy ez az EP-határozat véleményük szerint felháborító és kezdeményezik, hogy az Országgyűlés utasítsa el.

Ebben megerősítette a kormánypártokat az is, hogy a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáción több mint 2,3 millióan mondták el határozottan a véleményüket, és egyértelműen kiálltak amellett, hogy Magyarországnak és a magyar embereknek nincs szükségük a Soros tervre, nincs szükségük kötelező elosztási mechanizmusra és a legkevésbé van szükségük bevándorlókra.

Közölte: azt szeretnék, ha a parlament a javaslatról, amelyet Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, Németh Szilárd, Balla György, Répássy Róbert fideszes képviselők és Hollik István jegyeznek, már kedden szavazna.

Kérdésre a kormánypárti politikus azt mondta: a Fidesz 2014-es kampányköltését megvizsgálta az ÁSZ, és nemcsak a nagyobbik kormánypárt esetében tett így, hanem minden a választáson induló pártét górcső alá vették. Továbbra is az az álláspontjuk, hogy a jogszabályokat és törvényeket be kell tartani, s felháborítónak tartják, hogy az ÁSZ elnökét a Jobbik megtámadja. Nem az ÁSZ vezetőjének, hanem a Jobbik elnökének kellene lemondania – jegyezte meg a KDNP-s politikus.

Hozzátette: érdekes módon a törvények be nem tartása akkor kezdődött, amikor a Jobbik mögött megjelent Simicska Lajos. Az a véleményük, hogy a Jobbik ma a leggazdagabb párt Magyarországon, hiszen Simicska Lajos áll mögöttük.

MTI