Legfrissebb számunkban közöljük Orbán Viktor miniszterelnök teljes, a nemzeti konzultáció záróeseményén elmondott beszédét.

Interjút olvashatnak Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával is, aki lapunknak arról beszélt, a migrációs válság felszínre hozta azokat az életmód- és mentalitásbeli különbségeket, amelyek az Európai Unió keleti és nyugati felének nemzetei között mutatkoznak, és élesebbé tette azokat a vitákat, amelyek az unió jövőjéről szólnak.

– Az utóbbi években valóban tanúi lehettünk annak, hogy az EU intézményei úgy akarják mélyíteni az integrációt, hogy egyre több hatáskört igyekeznek elvonni a tagországoktól, és beleszólnak a politikai döntéseikbe – mondta a Demokratának Törcsi Péter.

Az utóbbi években egyre több holland és belga állampolgár telepedik le Magyarországon, mert elegük van a bevándorlókból és biztonságban szeretnének élni. Riportunkban négy dél-dunántúli településen kérdeztünk hollandokat és belgákat, miért tartják Magyarországot hazájuknál vonzóbb országnak.

A Demokrata szerdától, július ötödikétől kapható az újságárusoknál.